Huisartsenzorg

Kwaliteit
is soms gewoon
even een hand
vasthouden

Kwaliteit
is
teamwork

Kwaliteit is
afspraken maken
met ruimte
voor gezond verstand

Kwaliteit
is ook de inhoud
van je
dokterstas

Huisartsenzorg

Accreditatie NHG

Anderhalf A4 kan u hierbij ondersteunen, bijvoorbeeld bij accreditatie. Zij kan u helpen bij het inrichten van uw kwaliteitssysteem door de functie van adviseur, trekker of aanjager op zich te nemen, of om u te helpen bij het schrijven van het beleidsplan. Als kwaliteitsdeskundige en accrediteur van de NPA weet zij precies wat nodig is. (http://www.praktijkaccreditering.nl)

Kwaliteitsmonitor

AnderhalfA4 heeft voor de huisartsenpraktijk de kwaliteitsmonitor ontwikkeld. Dit instrument (op basis van excel) dient meerdere doelen: het brengt in een keer álle onderdelen van het kwaliteitssysteem in beeld en is tegelijkertijd een systeem van onderhoud. Met andere woorden, het regelt en borgt systematisch verbeteren, het kwaliteitssysteem en de verbetercyclus naar aanleiding van klachten en incidenten. Kortom, met dit instrument heeft u in één keer meerdere onderdelen van de nieuwste versie van de NHG Praktijkaccreditering geregeld.  Eenvoudiger kunnen we het niet maken.

NB: De kwaliteitsmonitor is kosteloos wanneer u zich door AnderhalfA4 laat ondersteunen.

Patiëntveiligheid

Ook patiëntveiligheid is een speerpunt geworden. We willen graag de best mogelijke zorg leveren. Toch kan er overal wel eens iets misgaan. Mensen maken nu eenmaal fouten. Het is zinvol om zicht te krijgen op dergelijke (bijna) incidenten omdat dan duidelijk wordt wat verbeterd kan worden. AnderhalfA4 kan u laten zien en ervaren hoe u daar uw voordeel mee kan doen. Zo kan AnderhalfA4 u helpen bij het opzetten van een systeem dat u helpt om incidenten als bron voor kwaliteitsverbetering of om een (PRISMA)analyse te maken van een complex incident of calamiteit.